Olimpiada municipala la fizică 2015

Oferta de participare la Olimpiada Republicana de FIZICĂ

 

 

Rezultatele oficiale ale Olimpiadei municipale de Fizica, preluate de pe chisinauedu.md

 

 

Subiectele turului experimental

Rezultatele turului experimental (preluate de pe panourile lic. Gaudeamus). Clasamentul final va fi facut public suplimentar.

clasa a 7

clasa a 8

clasa a 9

 

clasa a 10

clasa a 11

clasa a 12

 

Rezultatele turului teoretic dupa contestări

clasa a 6

 

Cei incluşi in listele de mai jos vor merge la faza experimentală la liceul Gaudeamus, duminica 8 februarie, 2015, la ora 8 30. Eventual vă luaţi pix, creion, radieră şi riglă milimetrică. Succes.

 

PRECIZARE.  Elevii clasei a 6 NU vor avea etapa experimentala !!!

 

clasa a 7

clasa a 8

clasa a 9

 

clasa a 10

clasa a 11

clasa a 12

 

Delectaţi-vă cu subiecte si soluţii ale olimpiadei la etapa TEORETICĂ.

 

Iată rezultatele verificarilor obţinute prin amabiltatea profesorului Burleai Valeriu.

clasa a 6

clasa a 7

clasa a 8

clasa a 9

 

clasa a 10

clasa a 11

clasa a 12

 

Contestările vor avea loc luni, 2 februarie, la ora 15 00, la liceul N. Iorga. Succes

 

 

67 thoughts on “Olimpiada municipala la fizică 2015

 1. Toti participantii sunt inclusi in lista, sau mai sunt si elevi cu 0 puncte, netrecuti in etapa urmatoare (experimentala) ? Merci anticipat (:

  1. cred ca sunt inclusi toti. La experiment nu sunt sigur ca vor participa toti – utilajul uneori nu este suficient. Cine va participa la experiment se va sti dupa contestari.

 2. Multumim ptr rezultate. Nu cunoasteti unde si in ce termen pot fi depuse contestatiile? Contestarea nu poate conduce la diminuarea scorului elevului? Multumesc.

  1. Contestările vor avea loc luni, 2 februarie, la ora 15 00, la liceul N. Iorga. Nu prea cunosc cazuri când s-au scăzut puncte, dar eventual contestaţi doar acele probleme care credeţi ca vă vor aduce puncte şi nu toate, pur şi simplu.

  1. pai cauta cabinetul de fizica, in cel mai rau caz anticamera, dar cred ca vor fi şi alţii la contestare şi ai sa ii gasesti

  1. Cerem scuze, e o greseala de tipar, din pacate, nu e unica. Cred ca evaluatori au corectat baremul, apoi au dat punctele corect.

 3. …si ce se poate de facut in acest caz…? evaluatorii i-au evaluat pe toti din a sasea la acest subiect gresit…? atunci poate si in evaluarea la alte subiecte au comis greseli…? mai bine as fi contestat lucrarea per ansamblu…

 4. inseamna asta oare ca cei din a sasea care au contestat subiectul 1 (partea cu tonele) au primit punctele suplimentare, iar ceilalti care au raspuns corect dar contrar baremului (care era gresit) au ramas cu numarul diminuat de puncte?

 5. 2 copii, din outsideri au ascensionat pe locul 1 si 2, primind cate 10 puncte. oare sunt posibile erori atat de mari in evaluari???

 6. la a VI era gresita si problema 4, masa vasului gol se primea -5 kg, iar copilul meu stiind ca masa nu poate fi minus, si neimaginindu-si ca gresesc si profesorii , a ramas fara puncte, iar maculatorul pe nimeni nu intereseaza, Lasa o impresie neplacuta organizarea acestei olimpiezi, mai ales ca stiu ca s-a gresit la subiecte si la alte clase,

  1. ca sa fim corecti erau gresite doar valorile numerice ale greutatilor si e responsabilitatea autorului (rilor). Pacat ca s-au pierdut puncte, dar, sper s-a invatat o lectie: nu se lasa rezolvarile pe maculator, se trec, cel putin, relatiile obtinute, fiindca, sunt sigur s-a verificat conform baremului corectat si ati fi obtinut puncte.

 7. dar e foarte trist ca din 1 treci la 3 fara pricina.totusi chiar asa se controleaza si se rezolva

  1. matematic vorbind, exista rezolvare, soluita insa este in contradictie cu bunul simt si realitatea fizică. Dar daca va vine mai bine sa ziceti ca nu exista… ma rog.

 8. Dle Cirlig, este vorba de un concurs municipal, totusi, nu de o victorina ad-hoc in clasa. Exista o prezumtie a acuratetei si corectitudinii atat a formularii problemelor, cat si a baremelor care au servit drept baza pentru evaluare. In plus, faptul ca s-a gresit in evaluarea unor copii atat de mult -de pe locul10 si mai mult la locurile 1 si mai mult-tot este graitor. Contestarea e o masura extraordinara, nu e inca o etapa a concursului unde tre sa mergi in mod obisnuit; ajung la contestare copiii mai indrazneti, tupeisti, sau impinsi in spate de parinti/profesori. Cea mai mare parte a copiilor, insa, crede in corectitudinea rezultatelor si se resemneaza. Dupa asemenea concursuri eu, ca parinte care nu pricepe nimic in fizica, trebuie sa angajez un profesor sa imi rezolve problemele, sa mai verifice si baremele, si sa urmaresc cu sufletul la gura ca evaluatorii sa nu o dea in bara la evaluarea copilului meu. Contestarea nu tare ma ajuta, caci evaluatorii exact asa de usor pot sa o dea in bara la evaluarea altor copii, punandu-le puncte nemeritate si asta nu pot sa o verific. Intr-un cuvant -intreg procesul e compromis si nu e credibil; nu cred ca se face intentionat, dar neglijenta e la fel de reprobabila.

  1. E greu sa dai o replică inteligentă la comentariul Dvs., dar e si mai trist ca de cele mai multe ori rămânem doar cu frustrări. Ultimii ani incercam sa facem mai transparentă olimpiada, inclusiv cu plasări de rezultate, subiecte şi rezolvări, şi trebuie sa recunoastem ca schimbările se dau greu. Imi exprim speranta ca organizatorii, eventual autorii subiectelor vor fi mai atenti la la selectarea problemelor. Iar la verificare parca gheata a inceput sa se miste si se incearca aplicarea unor standarde venite prin filiera BAC-ului, dar nu prea eficient inca. Personal cred ca olimpiadele (municipale, raionale, republicane) ar trebui organizate de catre Agenția de Asigurare a Calității, care are toate instrumentele pentru responsabilizarea celor implicati. Oricum schimbari ar putea apare doar cand mamaliga va exploda…

 9. la clasa a VI-a ,daca tot nu are etapa experimentala, poate fi afisat deja clasamentul pe locuri?

 10. Mda, de la poziţia a 5-ea la a 7-ea. Chiar aşa de mult sa greşească cei care verifica lucrările ? Cu 12 puncte ? Sau sunt săraci unii. si iau bani ?:). Mai înţeleg 4-5 puncte, dar 12….

  Când apar locurile la clasa a-6-a ?

  1. probabil te Enervezi, deoarece Inervare înseamnă un pic altceva .

   Dar pe buna dreptate s-a cam intins cu rezultatele. Mai asteptam un pic si poate poate apar… Daca ar fi fost voia mea as fi plasat rezultatele pana la concurs… 😉

 11. Pentru mențiune la etapa municipală , se dau diplome? Dacă da, atunci unde sa mergem pentru a le primi?

Comments are closed.