Intrunirea metodică 29 decembrie 2014

În data de 29 decembrie 2014, a avut loc intrunirea metodică a profesorilor de fizică la liceul “D. Alighieri”, condusă de dna inspector Cotoros Maria.

La început Viorel Bocancea a făcut o prezentare pentru cei care aspiră la confirmarea sau sustinrea gradelor dicatice.

Incursiunea ursului şi urătorilor liceului Hyperion au descreţit frunţile profesorilor şi au dezlegat pungile acestora, umplând pălăria care circula prin sală cu bancnote…

După distractie s-a trecut la partea a doua a întrunirii.

Dna inspector a făcut o retrospectivă a semestrului curent, a analizat unele controale şi a făcut recomandări pentru o mai bună predare a unei discipline atât de importante cum este fizica.

Aşa cum în primele luni din 2015 sunt marcate de olimpiadele de sector şi municipale a fost anunţat orarul acestora:  25 ianuarie – faza de sector, 31 ianuarie etapa municipală teorie, iar 7 februarie – faza experimentală a etapei municipale. Olimpiadele se vor incepe la 8 30, vor dura 4 ore astronomice (240 min), iar ofertele trebuie prezentate până pe data de 21 ianuarie 2015. Locurile desfăşurărilor olimpiadelor de sector sunt: sectorul Centru – lic. Gh. Asachi (ceban_dumitru@gmail.com), Botanica – lic. E. Alistar, Buicani – lic. L. Deleanu (lbulhac@gmail.com), Rîşcani – lic G. Meniuc, Ciocana – lic. ??? (muravalentina@gmail.com). Gazdele olimpiadei municipale rămân, tradiţional, liceele N. Iorga (teor) şi Gaudeamus (exp). Apropo, etapele municipale se vor desfăşura sub supraveghere video.

Sergiu Chiriac, gazda evenimentului, în tandem cu colegul mai tânăr Burleai Valeriu, au prezentat rezultatele concursului Galileo 2014.

 

În final, subsemnatul a propus organizarea periodică a unui seminar municipal lunar cu profesorii de fizică, iar primul se va materializa pe 15 februarie la Liceul Academiei de Ştiinţe. Eventual as vrea sa rog profesorii de fizică să vină cu propuneri pentru temele ce se vor discuta, sau ce raporturi să se facă, dar şi să se înregistreze în prealabil la carligsergiu@gmail.com.

 

În speranţa unui An Nou reusit, Va urez la Multi Ani!

S. Cârlig